Nieuwsbrief Tibethouse Holland

 

Tibet House Holland: Oktober 2012

Na een succesvolle periode van kunsttentoonstellingen, waaronder Art Zaanstad, een volzet Happinez Festival en Art Groningen, zijn we weer toe aan een reeks workshops. U vindt de data hieronder. Verder staat er heel wat op het programma voor februari, maart en april 2013. Please keep in touch!!

 

IMG_1166

 

 

 

 

 

 

 

 

4 november 2012 Workshop Tibetaanse Mandala schilderen
Workshop Boeddha schilderen

Wanneer?
zondag 4 november – 13.00/17.00

Waar?
Kunstcentrum, Vincent van Goghweg 40 a|b, 1506 JC Zaandam

Kosten?
€ 55,- (leden betalen € 50,-)
Dit bedrag is inclusief begeleiding, materialen, een hapje en een drankje en natuurlijk neemt u het eindresultaat mee naar huis! U kunt het bedrag betalen via iDEAL of betalen met spaartegoed.

Aanmelden?
Via deze link kunt u de workshop reserveren / betalen en kunt u uw gegevens achterlaten.

Max. aantal deelnemers 16

Onder leiding van Tashi Norbu maakt iedere deelnemer een Buddha-schilderij van 30x40 cm. Tashi groeide op in de kloosters van de Dalai Lama. Hij studeerde traditionele Tibetaanse kunst in India.

Wilt u meer informatie over deze workshop? Neem dan contact op met het Kunstcentrum via kunst@kunstcentrum.nl of 075-6141210. Uw aanmelding is definitief als het Kunstcentrum uw betaling heeft ontvangen.


 

 

 

 

 

 

 

11 november 2012 bij Stichting MEC SPIRIT TE BAARN
Workshop Boeddha schilderen

Geeft je veel inspiratie en meer begrip over de Tibetaanse kunst en cultuur.

Een boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt het natuurlijk ook aan jezelf cadeau geven. De boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen.

In deze workshop wordt er eerst uitleg gegeven over het schilderen van een traditionele boeddha, de vorm, de verhoudingen en de afmetingen. Vervolgens wordt er een boeddha getekend. Daarna kan de tekening ingevuld en geschilderd worden met hedendaagse vormen, afbeeldingen, teksten of woorden.

Wilt u bepaalde woorden of uw naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kunt u van tevoren dit aan Tashi Norbu laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar zijn voor gebruik.

Waar?
Stichting Mec Spirit Javalaan 24 3742 CP Baarn

Aanmelden 035-5315654 of info@mcspirit.nl www.mcspirit.nl

Voor iedere geïnteresseerde schilderervaring is dus niet nodig.
Het helpt je misschien eindelijk eens op een leuke manier over die drempel !

De cursus wordt gegeven door Tashi Norbu die als Thangkaschilder opgeleid is in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala (India) en vervolgens de kunstacademie Sint Lucas heeft gevolgd in Gent.

11 november van 11.00 tot 16.00 uur " 75,- inclusief BTW, koffie, thee en een broodje kaas,canvas en schildermaterialen.

 

Artfriends

 

 

 

 

 

 

IMG_8278

18 november 2012 - Artfriends  Culemborg
Combinatieworkshop in samenwerking met Tashi Norbu

Tibetaanse Workshopdag Shakyamuni Boeddha
In de ochtend schilder je, onder begeleiding van internationaal kunstenaar Tashi Norbu, een Shakyamuni Boeddha, gebruikmakend van traditionele schema’s.

Zilveren Tibetaans amulet
In de middag maken we een echt zilveren Tibetaanse amulet met Art Clay Silver. In de amulet kun je een persoonlijke wens plaatsen die speciaal voor jou door Tashi in Tibetaanse kalligrafie wordt opgeschreven
 o.b.v. Caren Simon. De amulet kun je verder nog versieren met kleine edelsteentjes als turkoois, amber, parel en bloedkoraal. De kokervormige amulet kan tevens als as container worden gebruikt.

Openings- en Inwijdingsritueel
We openen de dag en sluiten de dag af met Tibetaans Boeddhistische rituelen waarbij wij tevens de boeddha’s en zilveren amuletten worden gezegend.

Beide onderdelen zijn ook afzonderlijk te volgen

Deze workshop is in samenwerking met Artfriends / Creative Partners ontwikkeld en wordt gezamenlijk verzorgd bij Artfriends in Culemborg

Caren Simon - Artfriends
Goilberdingerstraat 32A
4101 BP Culemborg
+31 (0)345 548634
cell +31 (0)6 51072079
www.creatievevakantiefrankrijk.nl
www.artfriends.nl
www.carensimon.com

 

golog logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8278

zondag 28 oktober 2012: Krimpen aan den IJssel
The Tibetan Experience

Altijd al kennis willen maken met de Tibetaanse cultuur, dan is dit een unieke kans. In samenwerking met ‘de Groene Tara’ biedt de Golog Support Foundation u op zondag 28 oktober een dag vol Tibetaanse zang, kunst en een kijkje in de unieke Tibetaanse keuken. Met de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan en bijvoorbeeld uw eigen momo’s te maken. Kijk snel verder voor het programma en geef u nu op, met uw deelname steunt u het werk van de Golog Support Foundation in Tibet. De dag komt tot stand met medewerking van Lama Jigmé Namgyal, de tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu en vele anderen. Met uw deelname steunt u het werk van de Golog Support Foundation en de mensen in Tibet.
 


Prijzen en programma The Tibetan Experience

De gehele dag vindt plaats bij:

Groene Tara – Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, gezond- en bewust leven
IJsseldijk 208 2924 AX Krimpen aan den IJssel

Routebeschrijving: www.groenetara.nl

Meer informatie:

Sandy van Yperen

sandy@gologsupport.org of via 06-455 580 43

Programma:

Schrijf je nu in: Vol = Vol!
11.30 – 12.30 Lezing van Lama Jigme Namgyal: “Familiebanden en onvoorwaardelijke liefde in de Tibetaanse Cultuur”

13.00 – 14.00 Optreden Tashi Norbu ‘Action painting’ Kunst en Muziek

14.15 – 15.00 Workshop Meditatie

15.30 – 17.30 Workshop Boeddha schilderen met Tashi Norbu

17.30 Uitslag Loterij en optreden Tibetaanse zanger

Inloop Workshops:

Geen inschrijving vereist.

14.00 – 17.30

- Maak je eigen Tibetaanse gebedsvlag!

- Film: Teaching van ZH de Dalai Lama

- Schrijf je eigen naam in het Tibetaans!

Inclusief optreden Tashi Norbu, Meditatie workshop, gebedsvlaggen maken, momo`s maken, Tibetaanse taal, Tibetaans winkeltje, informatie over de Golog Support Foundation, Foto tentoonstelling, informatie Tibetaanse geneeskunde, leeshoek. Optreden Tibetaanse zanger.

Hele dag Pakket (exclusief schilderen):

Normaal tarief: Euro 22,50

Krap bij kas: Euro 15,00

Kinderen Euro 6,50
Incl. Presentatie over de Golog Support en Lezing van Lama Jigme Namgyal, Optreden Tashi Norbu, Meditatie workshop, Gebedsvlaggen maken, Momo`s maken, Tibetaanse taal, Tibetaans winkeltje, Foto tentoonstelling, informatie Tibetaanse geneeskunde, leeshoek. En een 2 uur durende workshop van de beroemde Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu, incl. materiaal.

Workshop Boeddha schilderen:

Normaal tarief: Euro 30,00

Krap bij kas Euro 25,00

Geen kinderen

2 uur durende workshop van de beroemde Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu, incl. materiaal.
Geef je snel op via Sandy van Yperen sandy@gologsupport.org of via 06-455 580 43. Vergeet niet aan te geven welke van de programma’s je wilt volgen.
De opbrengsten van deze dag komen ten goede aan ons werk in de Golog regio.

 

To unsubscribe / Om uit te schrijven: UITSCHRIJVEN - UNSUBSCRIBE