Indien deze mail onleesbaar is klik dan  hier voor een online versie.   
 
 

FESTIVAL ‘CULTURE OF TIBET’ OP 20 APRIL 2013 IN UTRECHT

Een uitstapje naar de rijke Tibetaanse cultuur

Op zaterdag 20 april 2013 vindt in Utrecht het event Culture of Tibet plaats. Een reeks ontmoetingen tussen de Tibetaanse cultuur en Westerse kunst, met films, muziek, workshops en lezingen. Zo biedt Culture of Tibet onder meer een workshop en een zandmandala-performance door de bekende Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu. Boeddhistisch leraar Lama Jigmé Namgyal geeft een lezing over de essentie van het Tibetaans Boeddhisme. Ook is er een bijzonder filmprogramma met drie meeslepende films: Brilliant Moon - Glimpses of Dilgo Khyentse Rinpoche, Tibet in Song en de exclusieve Nederlandse voorpremière van Drapchi, inclusief een Q&A met hoofdrolspeelster Namgyal Lhamo. Culture of Tibet begint om 11.00 uur en vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 in Utrecht.

Praktische informatie:

Voor informatie over het festival: www.cultureoftibet.nl.

Voor reserveringen en bereikbaarheid:
www.hartlooper.nl of bel: 030 – 23 20 450 (dagelijks vanaf 12.00 uur).

Festivalprogramma Culture of Tibet
Culture of Tibet is een dag die in het teken staat van kunst en cultuur met haar verschillende uitingsvormen. Bezoekers van dit evenement maken op toegankelijke wijze kennis met de boeiende en rijke cultuur van ‘het dak van onze wereld’. Oost ontmoet West in een verrassende samensmelting.


Programma

11.00 - Masterclass Boeddha Schilderen met Tashi Norbu. Prijs: vanaf € 50,- incl. canvas en materialen, koffie/thee en lekkernijen . Reserveren: aanbevolen
11:00 - Zandmandala openingsritueel. Entree: gratis. Reserveren: niet nodig
12.00 - Film Brilliant Moon, Glimpses of Dilgo Khyentse Rinpoche. Entree: € 8,- Reserveren: aanbevolen
14.00 - Film Tibet in Song. Entree: € 8,-  Reserveren: aanbevolen
15.30 - Muziekoptreden van 9 Pillars. Entree: gratis?Reserveren: niet nodig
15.00 - Lezing Spirituele Helden, wijsheidsverhalen uit Tibet door Eric Soyeux. Entree: € 10,-  Reserveren: aanbevolen
16.00 - Lezing de Essentie van het Tibetaans Boeddhisme door Lama Jigmé Namgyal. Entree: € 12,- 
Reserveren: aanbevolen
17.00 - Optreden: theatrale vernietiging van de Zandmandala onder muzikale begeleiding van ‘9 Pillars’. Entree: gratis. Reserveren: niet nodig
19.30 - Nederlandse filmpremière Drapchi met Q&A Namgyal Lhamo. Entree: € 8,-  Reserveren: aanbevolen
21.30 - Aansluitend Première-gala


En er is meer o.a:

  • Tashi Norbu exposeert zijn nieuwste doeken; met de mogelijkheid tot nadere uitleg van antropoloog Natalia Munatajeva. Laat je verrassen door zijn mix van traditionele en moderne kunst.

  • The Tibetan Way, winkelstand met Tibetaanse producten t.b.v. Golog Support Foundation.
    Golog Support Foundation informatie-stand, stichting dat zich inzet voor educatie en medische voorzieningen in Tibet, regio Golog.Dawn & Dusk Project – dagelijks fotoproject van Anette Olson–Plinck t.b.v. Tibetan Children's Village, een organisatie in India die educatie aan Tibetaanse vluchtelingenkinderen aanbiedt.

  • Tibetaans geïnspireerde muziek van 9 Pillars: Mike Telapary (chakra-flute), Katherina Bornefeld (percussie en klankschalen), Estee Makampo (viool), Thupten Dolma (vocals), Tsering Dolma (vocals), Lobsang Nyandak (vocals), en Tenzin Tselha (vocals).

  • ‘Jouw naam in het Tibetaans’. Tenzin kalligrafeert jouw naam in de prachtige Tibetaanse karakters.
    Informatie over het project Instituut voor de Vrede, initiatief van boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling

Voor meer informatie, neemt u contact op met:
Linde Stelling: linde@cultureoftibet.nl - 06 24 97 38 69

 

 

 

Galerie Wies Willemsen presenteert van 24 maart t/m 21 april 2013:

TIJD VOOR TIBET 2Tashi Norbu, schilderijen
Eva van Dam, schilderijen
Dolores de Jong, sieraden

Openingstijden galerie: do. t/m zo. 13 tot 18 uur en op afspraak


De expositie zal worden geopend op zondag 24 maart 2013 om 16.00 uur met rituelen uit de Himalaya en het reciteren van mantra's; Tashi Norbu en Tibetaanse monniken zullen de rituelen uitvoeren met Tibetaanse rituele instrumenten. De sluitingsceremonie zal plaatsvinden op zondag 21 april om 16.00 uur.
 

Tashi Norbu werd in 1974 geboren in Bhutan nadat zijn ouders vluchtten uit Tibet. Tashi groeide op in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Hier werd zijn schildertalent ontdekt. Hij werkte jaren voor de Office van de Dalai Lama als thangkaschilder. In zijn werk combineert hij traditionele Tibetaanse kunst met hedendaagse beeldtaal. Inmiddels woont hij alweer enkele jaren in Nederland.

Eva van Dam studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem. Van 1970 tot 1976 verbleef zij in Nepal, waar ze het boeddhisme en de Tibetaanse boeddhistische iconografie bestudeerde.
Tibet en het boeddhisme zijn dan ook de belangrijkste thema's in haar vrije werk.

Dolores de Jong
De passie van deze sieradenontwerper uit zich in weinig voor de hand liggende combinaties als parels met suède, handgesneden jade amuletten met satijn en koraal met porselein. In haar werk heeft ze een voorliefde voor sieraden van uiteenlopend karakter: stoer, klassiek, gracieus of speels. Voor de Haute Couture lente/zomermodeshow 2012 van Mart Visser ontwierp ze de colliers.

http://www.wieswillemsen.nl/


 

 

SACRAAL TIBETAANS CONCERT

10 april 2013

Het Tibet House Holland organiseert op woensdag 10 april a.s., van 20.00-22.00 uur, een Sacraal Tibetaans Concert. Hierbij begeleiden musici, al improviserend, het reciteren van de mantra's met o.a viool, klankschalen/percussie en fluit, waarbij ook het publiek uitgenodigd wordt om mee te chanten.
Thee staat klaar vanaf 19.30 u.
Kosten: een vrijwillige bijdrage ten behoeve van het werk van het Tibet House Holland. Locatie: Atelier '9 Pillars' te Wormer.

Informatie en aanmelden via

 

 

Dinsdag 23 april 20133

in 9Pillars, Pakhuisplein 41 (parkeerplaats Batavia) 1531 MZ, Wormer
Deur open om 19.30 u. Lezing van: 20.00 – 22.00 u

Mindfulness en Meditatie

Mindfulness en Meditatie
door de Tibetaans boeddhistische leraar Tulku Sonam Choedup Rinpoche

Tulku Sonam Choedup Rinpoche, een directe leerling van de Dalai Lama, is een Tibetaanse Boeddhistische Leraar. Sinds zijn vlucht uit Tibet over het Himalaya-gebergte naar India woont hij in het Namdroling klooster in India, waar hij boeddhistisch onderwijs geeft aan monniken binnen de Nyingma traditie.

Tulku Sonam is een inspirerende leraar en een voorbeeld voor wie wil leren om met meer vertrouwen in het moment te leven. Zijn lesmethode is eenvoudig, voor iedereen te begrijpen en direct toe te passen.

Mindfulness

Rinpoche vertelt ons hoe we mindfulness in ons dagelijkse leven kunnen toepassen. Mindfulness betekent: leven met aandacht. Het is doelgericht leven, leven in het hier en nu, leven zonder oordeel. Mindfulness komt voort uit het Boeddhisme. Tijdens de lezing leren we hoe we met open aandacht en meer in het hier en nu kunnen leven. Zo wordt het eenvoudiger om stress en spanning te voorkomen.

Meditatie

Meditatie betekent vrij vertaald uit het Tibetaans ‘je bekend maken met’. In het Boeddhisme wordt meditatie beoefend om de eigen geest te leren kennen. We raken gewend aan positieve manieren van denken en we verminderen onze negatieve denkwijze.

Rinpoche legt ons op eenvoudige wijze de basisprincipes van meditatie uit. Ook gaan we gezamenlijk mediteren; een mooie kans dus om te mediteren met een gerealiseerd meester!

Vraag- en antwoordsessie

Heeft u vragen? Tulku Sonam Choedup Rinpoche beantwoordt ze graag tijdens de vraag- en antwoordsessie aan het einde van de lezing.

Toegangsprijs € 14,00
Alle opbrengsten gaan naar de bouw van een school in Tibet. Lezing in eenvoudig te begrijpen Engels.

Aanmelding en informatie

willy9pillars@gmail.com 06-10717360
simonedooves@hotmail.com 06-25048322

www.tulkusonam.nl

 

 

 

To unsubscribe / Om uit te schrijven: UITSCHRIJVEN - UNSUBSCRIBE