PAST EVENTS AND EXHIBITIONS:

 

 

 

 

 

8-9-10 juni 2012 - Bruynzeelloods Stormhoek Zaandam

ARTzaanstad

Tashi Norbu werd geboren in Bhutan nadat zijn ouders vluchtten uit Tibet. Tashi groeide op in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Hij studeerde traditionele Tibetaanse kunst in India en hij studeerde aan de kunstacademie in België.
In zijn werk combineert hij traditionele Tibetaanse kunst met hedendaagse beeldtaal en wil hij vredelievendheid, sereniteit en ruimtelijkheid tot uitdrukking brengen. Kunstenaar Tashi Norbu maakt samen met anderen een zandmandala. Het Sanskriet woord mandala betekent ‘cirkel’. Het kan een symbolische voorstelling zijn van het universum, maar het kan ook specifiek de symbolische voorstelling zijn van het paleis en omgeving van een meditatie-Boeddha. In het Tibetaans boeddhisme worden mandala’s in schilderingen, thangka’s en zandmandala’s afgebeeld. Ieder detail van een mandala heeft een symbolische betekenis. Als de enorme zandmandala die Tashi Norbu en zijn team maken gereed is zal deze, zoals gebruikelijk is, weer tot een zandmassa worden samengevoegd: de mandala wordt ritueel uitgewist dmv een dans: Bodh Gaya.

vrijdag 8 juni van 13:00 tot 21:00 uur – Kunstenaars aanwezig
zaterdag 9 juni van 10:00 tot 17:00 uur
zondag 10 juni van 10:00 tot 17:00 uur

https://artzaanstad.nl/tashi-norbu .

 

2-3 juni - Little Buddha Gallery Vlasmarkt 9 Antwerpen.

Expo / workshops / Teachings

Little-Buddha Shop

Vlasmarkt 9 Antwerpen Tel. 0032.(0)3.2333608
Openingstijden 11.00 tot 17.00 donderdag tm zaterdag.
Zondag 12:00 - 17:00 uur.
Vlasmarkt 9 Antwerpen
tel. 00 32 47 40 91 174

https://www.little-buddha.be

 


5- 6 mei 2012  - "Zorgbuurderij de Heemen" Bedumerweg 43 9921 TA - STEDUM

Workshops & Expositie

Zorgbuurderij de Heemen en Bureau Lagro organiseren op:

zaterdagmiddag 5 mei een workshop boeddha schilderen en
zondagmiddag 6 mei een workshop mandala schilderen.

De workshops worden begeleid door de Tibetaans schilder Tashi Norbu en andere Tibetaanse kunstenaars van het Tibet House Holland.

Verder gaat de Zorgbuurderij op 1 mei officieel van start. Daarom houden Tashi Norbu en de Tibetaanse kunstenaars van het Tibet House Holland een Tibetaanse ceremonie ter ere van de opening, om Zorgbuurderij de Heemen geluk en harmonie te brengen.

Tevens is er op deze dagen een Expositie te zien van Tashi Norbu’s werk. Meer informatie kun je vinden in onderstaande link. We hopen je op een van beide dagen te mogen verwelkomen!

 

 

Zaterdag 12 mei 2012 bij Stichting MEC SPIRIT TE BAARN

Workshop Boeddha schilderen

Geeft je veel inspiratie en meer begrip over de Tibetaanse kunst en cultuur.

Een boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt het natuurlijk ook aan jezelf cadeau geven. De boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen.
In deze workshop wordt er eerst uitleg gegeven over het schilderen van een traditionele boeddha, de vorm, de verhoudingen en de afmetingen. Vervolgens wordt er een boeddha getekend. Daarna kan de tekening ingevuld en geschilderd worden met hedendaagse vormen, afbeeldingen, teksten of woorden.

Wilt u bepaalde woorden of uw naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kunt u van tevoren dit aan Tashi Norbu laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar zijn voor gebruik.

Waar?
Stichting Mec Spirit Javalaan 24 3742 CP Baarn

Aanmelden 035-5315654 of info@mcspirit.nl www.mcspirit.nl

Voor iedere geïnteresseerde schilderervaring is dus niet nodig.
Het helpt je misschien eindelijk eens op een leuke manier over die drempel !

De cursus wordt gegeven door Tashi Norbu die als Thangkaschilder opgeleid is in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala (India) en vervolgens de kunstacademie Sint Lucas heeft gevolgd in Gent.

Zaterdag 12 mei 11.00 tot 16.00 uur " 65,- inclusief BTW, koffie, thee en een broodje kaas,canvas en schildermaterialen.

 

 


Zondag 13 mei 2012 - Creatief Centrum INSIDE OUT Zwolle

Workshop Boeddha schilderen

Incl. alle materialen, canvasdoek, lunch, koffie/thee, etc. € 59,-/65,-

Een Boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen Boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt hem natuurlijk ook aan jezelf geven!

De Boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen. In deze workshop begint Tashi eerst met en Tibetaans ritueel, voor positieve energie, gevolgd door een korte meditatie "for good luck". Dan zal hij uitleg geven over het schilderen van een traditionele Boeddha, de vorm, verhoudingen, teksten of woorden. Wil je bepaalde woorden of je naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kun je van te voren dit aan TAshi Norbu laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar zijn voor gebruik.

Wanneer? Zondag 13 mei 2012 - 10.30-15.30u.

Zondag 13 mei 2012Waar & Hoe? Creatief Centrum INSIDE OUT: Zwartewaterallee 4 Zwolle, ingang Nijverheidstraat aan de achterzijde. Opgave: voor 13-4 € 59,- hierna € 65,-, meld je aan via pascale@mandalatekenen.info
of bel 06-23890475, hierna ontvangt u verdere info zoals routebeschrijving en het overmaken.

Door wie?
Tashi Norbu is geboren in 1974 in Tibet. Na zijn opleiding heeft hij de studie gevolgd van originele Tibet Thanka Painter en is hij in 2000 verhuisd naar België, waar hij de studie Visual ars op de St. Lucas Academy heeft gevolgd. Inmiddels vele exposities verder en artikelen zoals in Happinez in 2007 bracht zijn kunst (Contemporary Art) naar een groter publiek. Sindsdien geeft hij les in zijn eigen atelier in Wormer en door heel het land. www.tashinorbu.be

Er is geen ervaring nodig, doe je mee?!!

 

 

 

 

 

 

30 juni en 1 juli 2012. - in ‘t Kerkje, Grave

Tibetaans weekend

Op zaterdag 30 juni en zondag 1juli a.s. is Tashi Norbu te gast
in ’t Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 te (5363 VE) Velp, bij Grave.

Hij laat u kennismaken met de Tibetaanse cultuur en de boeddhistische levensvisie in al zijn facetten.

In ’t Kerkje kunt u een expositie van zijn schilderijen zien. Daarnaast kunt u gedurende deze twee dagen getuige zijn van het maken van een zandmandala en de rituelen die daarbij horen. Het creëren van een traditionele Tibetaanse mandala is de meest sacrale vorm van Tibetaanse kunst. Door middel van dit kunstwerk wordt het bewustzijn over Tibetaanse kunst en cultuur vergroot en kunt u kennis maken met het Tibetaans Boeddhisme door middel van Informatie, meditatie en creativiteit.

U kunt luisteren naar een lezing over het boeddhisme, diverse kleine kunst- en gebruiksvoorwerpen zien en kopen en uw naam laten schrijven in Tibetaanse kalligrafie.

Daarnaast kunt u op zaterdag 30 juni een workshop boeddha-schilderen volgen, of op zondag 1 juli een workshop mandala-schilderen, onder leiding van Tashi Norbu. Volgens een originele Tibetaanse schildertechniek maakt u uw eigen schilderij van een boeddha op canvas van ca. 40 x 40 cm. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Deze workshop kost 50 euro per persoon, inclusief alle materialen, koffie, thee en een versnapering.

De stichting Tibet House Holland stelt zich ten doel het verlenen van steun aan een kleine Tibetaanse “art school” in Dharamsala, India, woonplaats van de Dalai Lama en het vinden van sponsors ter ondersteuning van Tibetaanse gezinnen in India en Bhutan. Door het observeren van rituelen en creatieve uitingen leert u als bezoeker om u bewust te worden van uw eigen energie, deze te laten stromen en om te vormen tot liefde, mededogen en geestelijke openheid.

Tashi Norbu werd geboren in Bhutan nadat zijn ouders vluchtten uit Tibet. Tashi groeide op in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Hier werd zijn schildertalent ontdekt en kreeg hij een opleiding in de traditionele Tibetaanse kunst van de beste leraren zoals de gewaardeerde Sangey Yeshi. Hij werkte enkele jaren voor de Office van de Dalai Lama als thangkaschilder. Inmiddels woont hij in Amsterdam na enkele jaren in België te hebben gewoond, waar hij zich bekwaamde in de Westerse kunst. Hij hoopt met zijn werk de Tibetaanse cultuur te laten doordringen in de hele wereld. Voor meer informatie, kijk op de website www.tashinorbu.be.

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Maria van Dun topsecretariaat@home.nl of met Marco Lier, Lier Consultancy BV,
mlier@lierconsultancy.nl, telefoon 06-83 67 21 22

PROGRAMMA TIBET-WEEKEND, 30 juni en 1 juli 2012

Tashi Norbu van Tibet House Holland is te gast in (5363 VE) Velp nabij Grave, in ’t Kerkje aan de Pastoor Loefsweg 1. De toegang is gratis.

Onder leiding van Tashi kunt u uw eigen boeddha- of mandala-schilderij maken. Er is doorlopend een expositie van schilderijen en sculpturen, er zijn kunst- en gebruiks-voorwerpen te zien en te koop, u kunt het maken van een zandmandala bijwonen of uw speciale tekst laten schrijven in Tibetaanse kalligrafie.

Naast Tashi Norbu exposeren tevens
Janice Devali (Amsterdam, schilderkunst) en Yvonne Gertsen (Katwijk NB, sculpturen).

De kunstenaars geven u graag uitleg over hun werken. Muzikanten uit de omgeving zorgen voor achtergrondmuziek en begeleiding bij de rituelen.

Zaterdag 30 juni 2012 van 11.00 – 18.00 uur:
11.00 uur: Opening, welkom en welkomstritueel
12.00 uur: Aanvang workshop boeddha-schilderen, canvas 30x40 cm*
14.30 uur: Tibet House Holland verzorgt lezing/uitleg
en introductie over boeddhisme

Zondag 1 juli, van 11.00 – 18.00 uur:
12.00 uur: workshop mandala schilderen, canvas 30x30 cm*,
ingeleid met Tibetaans ritueel

Om ca. 17.00 uur wordt de zandmandala vernietigd volgens een boeddhistisch ritueel, als symbool van vergankelijkheid.

De organisatie van dit Tibet-weekend is in handen van Marco Lier, (www.lierconsultancy.nl) en Maria van Dun (www.topsecretariaat.nl),
e-mail: info@lierconsultancy.nl, telefoon: 06-83 67 21 22.


 

 


21 september 2012  - Art Fair International (AFI) Groningen

Art Fair International Groningen

Art Fair International Groningen in MartiniPlaza Op 21, 22 ,23 september 2012 vindt voor het eerst de Art Fair International, Kunst en antiekbeurs plaats in Martiniplaza Groningen. Voor dit evenement hebben we de hallen van Martiniplaza ter beschikking. Een uitmuntende locatie, vlakbij toegangswegen en met voldoende parkeerruimte. De hallen zijn overzichtelijk en voorzien van balkons. De hallen zijn verdeeld met een eigen entree in professionaliteit. In de eerste hal exposeren individuele kunstenaars hun werk en is er een afdeling antiek. In de tweede hal exposeren de galeriehouders oude, moderne en hedendaagse kunstwerken van diverse bekende kunstenaars. We hebben daarnaast een aantal stands ingericht voor musea, leveranciers van schilder- materialen, de sponsors en de kunstacademie. Er zullen special events zijn zoals bodypainting.

Contact Stichting Art Fair International
Venestraat 88 9402 GP Assen Nederland
T +31 0592 331509 F +31 0592 331519 Mob: +31 06 28487085
E-Mail info@nkbbeurs.nl

 

 

 

 

6 - 7 October 2012  - Amersfoort - art manifestation van "Vreemde gasten'

https://www.amersfoortopdekaart.nl/hoogtepunten/binnenstad/mannenzaal/

 

 

 

 

 

 

 

Het Hartenhuis  zaterdag 24 maart 2012
Workshop Boeddha schilderen

Het geeft je veel inspiratie en meer begrip over de Tibetaanse kunst en cultuur.

Voor wie?
Voor iedere geïnteresseerde. schilderervaring is dus niet nodig.
Het helpt je misschien eindelijk eens op een leuke manier over die drempel!

Door wie?
De cursus wordt gegeven door Tashi Norbu die als Thangkaschilder opgeleid is in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala (India) en vervolgens de kunstacademie Sint Lucas heeft gevolgd in Gent.

Wanneer? Zaterdag 24 Maart 2012

Waar? Het Hartenhuis

Kosten? € 55, inclusief BTW, koffie, thee en een broodje kaas, canvas en schildermaterialen

Aanmelden? Luciennejansen@hotmail.com

Pas na overmaking van Euro 25 inschrijfgeld met vermelding van Workshop Boeddhaschilderen 24 Maart, ben je zeker van deelname.
Overmaken van inschrijfbedrag kan via - RABO (nl). op reknr. 194399958 tnv l.m van Mol-jansen
- ING (be) op reknr.320 0411878 86 tnv lucienne jansen

Een boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt het natuurlijk ook aan jezelf cadeau geven.

De boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen. In deze workshop wordt er eerst uitleg gegeven over het schilderen van een traditionele boeddha, de vorm, de verhoudingen en de afmetingen.
Vervolgens wordt er een boeddha getekend. Daarna kan de tekening ingevuld en geschilderd worden met hedendaagse vormen, afbeeldingen, teksten of woorden.

Wilt u bepaalde woorden of uw naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kunt u van tevoren dit aan Tashi Norbu laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar zijn voor gebruik.

 

 

  
 

Artfiends - Culemborg 31 maart 2012
Creatieve Verwenworkshop BOEDDHA SCHILDEREN

Met de garantie van een goed Boeddha schilderij

Boeddhaschilderen ArtfriendsJe eigen Boeddha schilderij schilderen met de garantie van een goed resultaat, dat kan. De workshop Boeddha schilderen is een heerlijk ontspannen en vooral gezellige dag die we met elkaar delen. Een echt verwen dagje, waarbij u helemaal in de watten wordt gelegd. Onder de bezielende leiding van en door de bijdrage die wordt geleverd door internationaal kunstenaar Tashi Norbu aan ieder schilderij zal iedereen (ook als je nog nooit hebt geschilderd) komen tot het volmaakte Boeddha schilderij dat je met trots aan de muur hangt. Een ware co-productie tussen jou en Tashi.

Technieken

Tijdens deze verwenworkshop schilderen wij een Shakyamuni Boeddha, de Groene Tara, Witte Tara of goddess of fine arts and music, etc… volgens de traditionele richtlijnen.

Boeddhaschilderen met Tashi NorbuWe gaan werken in de stijl van Tashi waarin hij de manieren verkent van de westerse kunst die hem inspireren, bewust gecombineerd met Tibetaanse motieven en elementen. Van gescheurde jeans tot gebed scripts in collages, een mengeling van heilige symbolen en letters, een combinatie van verschillende elementen van materialen en stijlen.

Boeddhaschilderen met Tashi NorbuTashi probeert om de energie van het abstract expressionisme in harmonie te brengen met de meditatieve en reflecterende geest van het boeddhisme. We werken met verf, Tibetaanse houtstempels, Tibetaans kalligrafisch schrift waarmee je naam of wens op je schilderij kan worden geschilderd, decoupagetechnieken, foto’s, je kan het zo gek niet noemen.

Lunch en high tea

Rond 12.30 uur delen we een lekkere warme lunch en sluiten de dag, na het inwijdingsritueel, af met een high tea.

Inwijdingsritueel

Na het schilderen vindt een inwijdingsritueel plaats waarbij de boeddha’s door een Tibetaanse monnik worden gezegend.

Kosten

kosten Artfriends cursussen en workshopsDe kosten van deze verwenworkshop bedragen 185 euro.

• Garantie van een prachtig Boeddha schilderij
• Co-productie tussen jou en Tashi Norbu
• Veel tips en schildertechnieken
• Formaat doek 90×70 cm.
• Een ontspannen gezellige verwendag
• Culinaire warme lunch
• Uitgebreide high tea
• Inspirerende locatie

De workshop Boeddha schilderen kan in combinatie met de workshop “sieraad van edelstenen”, de workshop“Beschermkristallen” of het maken van een zilveren amulet metArt Clay Silver worden gegeven. Zo kun je met een vriend(in) een workshop volgen en kun je een keuze.


Datum
31 maart 2012

Begeleiding
Tashi Norbu  https://www.tibethouse.nl/

Boeddhaschilderen Artfriends met Tashi NorbuTashi Norbu werd geboren in Bhutan nadat zijn ouders vluchtten uit Tibet. Tashi groeide op in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Hier werd zijn schildertalent ontdekt en kreeg hij een opleiding in de traditionele Tibetaanse kunst van de beste leraren zoals de gewaardeerde Sangey Yeshi. Hij werkte enkele jaren voor de Office van de Dalai Lama als thangkaschilder. Inmiddels woont hij alweer enkele jaren in België waar hij zich bekwaamde in de Westerse kunst. Hij hoopt met zijn werk de Tibetaanse cultuur te laten doordringen in de hele wereld.

Meer info: https://www.artfriends.nl

 

 

 

 

Centrum Aquamarijn Eindhoven zaterdag 15 april 2012
Workshop Boeddha schilderen

Een boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt het natuurlijk ook aan jezelf cadeau geven. De boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen. In deze workshop wordt er eerst uitleg gegeven over het schilderen van een traditionele boeddha, de vorm, de verhoudingen en de afmetingen. Vervolgens wordt er een boeddha getekend. Daarna kan de tekening ingevuld en geschilderd worden met hedendaagse vormen, afbeeldingen, teksten of woorden. Wilt u bepaalde woorden of uw naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kunt u van tevoren dit aan Tashi Norbu laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar zijn voor gebruik.

Waar?
Het Centrum Auamarijn
Aquamarijn, Stratumsedijk 57, 5611 NC Eindhoven www.centrum-aquamarijn.nl

Voor iedere geïnteresseerde, schilderervaring is dus niet nodig. Het helpt je misschien eindelijk eens op een leuke manier over die drempel !
De cursus wordt gegeven door Tashi Norbu die als Thangkaschilder opgeleid is in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala (India) en vervolgens de kunstacademie Sint Lucas heeft gevolgd in Gent.

Wanneer?
Zondag 15 april, van 11.00 tot 16.00 uur

Kostprijs?
65,- euro inclusief BTW, koffie, thee en een broodje kaas,canvas en schildermaterialen.


 

 

 

't Kerkje - Grave 30 juni tot 1 juli 2012
Tibet Weekend

Twee dagen kunst, cultuur en muziek in samenwerking met Tashi Norbu van Tibet House Holland. Programma met aanvangstijden volgt nog. Een aantal programma-onderdelen is al bekend: expositie van schilderijen + rondleiding, lezing over boeddhisme, maken van een grote zandmandala die aan het einde van de tweede dag wordt vernietigd volgens Tibetaans ritueel, workshop boeddha-schilderen en mandala schilderen.
 

 

 

Stichting Mec Spirit te Baarn zaterdag 12 mei 2012
Workshop Boeddha schilderen

Geeft je veel inspiratie en meer begrip over de Tibetaanse kunst en cultuur.

Een boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt het natuurlijk ook aan jezelf cadeau geven. De boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen.
In deze workshop wordt er eerst uitleg gegeven over het schilderen van een traditionele boeddha, de vorm, de verhoudingen en de afmetingen. Vervolgens wordt er een boeddha getekend. Daarna kan de tekening ingevuld en geschilderd worden met hedendaagse vormen, afbeeldingen, teksten of woorden.

Wilt u bepaalde woorden of uw naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kunt u van tevoren dit aan Tashi Norbu laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar zijn voor gebruik.

Waar?
Stichting Mec Spirit Javalaan 24 3742 CP Baarn

Aanmelden 035-5315654 of info@mcspirit.nl - www.mcspirit.nl

Voor iedere geïnteresseerde schilderervaring is dus niet nodig.
Het helpt je misschien eindelijk eens op een leuke manier over die drempel !

De cursus wordt gegeven door Tashi Norbu die als Thangkaschilder opgeleid is in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala (India) en vervolgens de kunstacademie Sint Lucas heeft gevolgd in Gent.

Wanneer?
Zaterdag 12 mei 2012 van 11.00 tot 16.00 uur

Kostprijs?
65,- euro  inclusief BTW, koffie, thee en een broodje kaas,canvas en schildermaterialen.


 

 

 

 

 

 

 

zondag 15 april 2012 - Centrum Aquamarijn Stratumsedijk 57 in Eindhoven

WORKSHOP BOEDDHA SCHILDEREN

Geeft je veel inspiratie en meer begrip over de Tibetaanse kunst en cultuur.
Een boeddha staat voor goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Een gekregen boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven, het waarde toekent. Je kunt het natuurlijk ook aan jezelf cadeau geven. De boeddhistische schilderkunst is gebaseerd op geometrische vormen en patronen.

In de workshop wordt er eerst uitleg gegeven over het schilderen van een traditionele boeddha, de vorm, de verhoudingen en de afmetingen. Vervolgens wordt er een boeddha getekend. Daarna kan de tekening ingevuld en geschilderd worden met hedendaagse vormen, afbeeldingen, teksten of woorden. Wilt u bepaalde woorden of uw naam graag vertaald hebben in het Tibetaans, wat een prachtige grafische schrijftaal heeft, dan kunt u van tevoren dit aan Tashi Norbu (tashi@tibethouse.nl) laten weten, zodat dit voorbereid kan worden en klaar gemaakt voor gebruik.

Voor iedere geïnteresseerde. Schilderervaring is dus niet nodig. Het helpt je misschien eindelijk eens op een leuke manier over die drempel !

Tashi Norbu is als Thangkaschilder opgeleid in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala (India) en vervolgens op de kunstacademie Sint Lucas in Gent.

Canvas en schildermaterialen zijn in de prijs inbegrepen.

Gratis koffie en thee.

Voorafgaand aan de workshop geeft Tashi Norbu van 11.00-12.00 uitleg over de betekenis van de verschillende elementen in zijn Boeddha schilderingen. Wie alleen dit wil bijwonen moet zich wel van te voren opgeven en het kost dan € 5,=. Voor workshopsdeelnemers is het gratis.

Meer informatie:
Dag Zondag Info & opgave frank@centrum-aquamarijn.nl
Datum 15 april 2012 Website www.centrum-aquamarijn.nl
www.tibethouse.nl
Tijd 13.00 -18.00 u
Kosten € 65,00


 

 

 

28. ja 29. aprillil 2012 - Tallin, Kullo gallery Estonia .

Workshop Tibetan Art of Painting and Exhibition

Kallid Himaalaja kultuuride seltsi sõbrad!

28. ja 29. aprillil pakub Himaalaja Kultuuride Selts koostöös Kullo galeriiga
ainulaadset võimalust heita pilk Tiibeti traditsiooniliste sümbolite maailma,
õppides tiibetlasest kunstniku juhendamisel Buddha ja mandala maalimise tehnikat.
Lisaks harivale loengule pildi filosoofilise kontseptsiooniga, värvide ja proportsioonide
sümboolikale saab õpitoas osaleja enda kätega valmistatud kunstiteose omanikuks!

NB! Eelnev maalimiskogemus ning joonistamisoskus ei ole vajalikud.

Koolitaja: Bhutanist pärit tiibetlasest kunstnik Tashi Norbu, kes on saanud
traditsioonilise tiibeti kunstihariduse ning on end täiendanud mitmel pool Euroopas.

Koolituse hind: Üks päev 50 EUR / 40 EUR. Kaks päeva 85 EUR / 70 EUR.
Soodushind kehtib registreerudes enne 15. aprilli ning (üli)õpilastele.
Hind sisaldab kõiki materjale ja suupisteid.

Toimumise aeg ja koht:
28. aprill - Buddha maalimine
29. aprill - Mandala maalimine

Mõlemal päeval kell 12.00 - 17.00 Kullo galeriis, Tallinna vanalinnas, Kuninga 6

Õpitoas:
- tutvute traditsioonilise tiibeti maalikunsti tehnika, ikonograafia ja filosoofiaga
- õpite joonistama Buddha nägu / mandalat vastavalt geomeetrilisele mõõdustruktuurile
- saate teada, millised tiibeti rituaalid kuuluvad maalimise ja joonistamise juurde
- avastate Buddha / mandala maalimise rahustava ja meditatiivse protsessi

Registreerumine: ave@himaalaja.ee või galerii@kullo.ee

Täiendav info: Ave tel. 53 737 637 või Kullo galerii tel. 6 446 873

Kohtade arv on piiratud!

Ootame Teid!
Himaalaja Kultuuride Seltsi Meeskond

 

21 en 22 mei 2011 Workshops mandala en buddha schilderen in Alkmaar

Mandala painting zaterdag 21 Mei 2011
Boeddha painting zondag 22 Mei 2011
adres: Koelmalaan 310, 1813 JE Alkmaar
www.projekt072.nl

Met TASHI NORBU en andere Tibetaanse kunstenaars van het Tibet House Holland
Deelname aan de schilderworkshops is inclusief canvas, verf en kwasten.
Na afloop neem je je zelf gemaakte schilderij mee naar huis.
We beginnen de workshop met en traditionele Tibetaanse kloosterceremonie.
Voor informatie en/of inschrijving bel Tashi Norbu 0643119269 of Simone de Waal 0625048322 of
e-mail naar tashi@tibethouse.nl
Deelname gegarandeerd na overmaking cursusgeld op rek.nr.500924929 t.n.v. Stichting Tibet House Holland

Sat 6/18/2011 - Rutherford, New Jercey
Painting Tibetan Style of Buddha and Mandala Sacred Art- Workshop with Tibetan Artists
Tashi Norbu

maandag 13 juni (2de Pinksterdag) in Loon op Zand

Het festival is op maandag 13 juni (2de Pinksterdag) in Loon op Zand van 13.00 tot 17.30 uur.
https://www.wereldwijdloonopzand.nl/ ( world-festival )


zaterdag 5 november 2011 Sneekweek

Sneek Week -Expo- Sand Mandala Creation- Tibet House Holland on Sailing ART-Boat
https://yogasneek.nl

 

 zaterdag 7 en/of zondag 8 mei 2011 - Bij Pi-energy aan de Rijnstraat 197 te Amsterdam
WORKSHOPS MANDALA en BOEDDHA PAINTING met Tibetan Artists -TASHI NORBU

Bij Pi-energy aan de Rijnstraat 197 te Amsterdam
met TASHI NORBU en andere Tibetaanse kunstenaars van Tibet House Holland

Deelname aan de schilderworkshops zijn inclusief canvas, verf en kwasten. Na afloop neem je je zelf gemaakte schilderij mee naar huis. Koffie, thee en koek zijn bij de prijs van € 55,- per dag inbegrepen. We starten beide dagen om 12:00 uur met een officiele Tibetaanse openingsceremonie. We eindigen beide dagen om 18:00 uur.

Voor informatie en/of inschrijving wandel naar binnen bij Pi-energy of bel 020-7531559 of email naar info@pienergy.nl


www.pienergy.nl


 21 en 22 mei 2011 Workshops mandala en buddha schilderen in Alkmaar


Mandala painting zaterdag 21 Mei 2011
Boeddha painting zondag 22 Mei 2011
adres: Koelmalaan 310, 1813 JE Alkmaar
www.projekt072.nl
Zaterdag: 12:00 uur tot 18:00 uur.
Zondag : 12:00 uur tot 18:00 uur.
Project 072

Met TASHI NORBU en andere Tibetaanse kunstenaars van het Tibet House Holland
Deelname aan de schilderworkshops is inclusief canvas, verf en kwasten.
Na afloop neem je je zelf gemaakte schilderij mee naar huis.
Koffie, thee en koek zijn bij de prijs van € 55,- per dag inbegrepen.
We beginnen de workshop met en traditionele Tibetaanse kloosterceremonie.
Voor informatie en/of inschrijving bel Tashi Norbu 0643119269 of Simone de Waal 0625048322 of
e-mail naar tashi@tibethouse.nl
Deelname gegarandeerd na overmaking cursusgeld op rek.nr.500924929 t.n.v. Stichting Tibet House Holland

 Sat 6/18/2011 - Rutherford, New Jercey
Painting Tibetan Style of Buddha and Mandala Sacred Art- Workshop with Tibetan Artists
Tashi Norbu


Learn the scared are of Tibetan Mandala Painting Workshop led by international artist Tashi Norbu.
Shiva Shanti is proud to support and offer our community the opportunity to produce Tibetan art under the direction of dedicated artist and talented Tashi Norbu. Thangkas are sacred Buddhist painting and is a spiritual artform that Buddhists use to represent gods, goddesses, mandalas and historical figures. Each deity has geometric measures accuratlly, researched and written in ancient manuscripts. These measures are based for example, in astrology, in the human body, the dimensions of various types of paradise and other calculations that are secret. The accuracy of the lines and the size of the images that have great symbolic importance, but also their colors, the position of the body and hands, the instruments appear and offerings given, guard symbolic values

In this workshop you will learn:
• The soothing act of painting the face of buddha.
• We would like people learn more about this art directly from a Tibetian artist and also learn the beautiful rituals that go with it.
• Tashi will teach you in one afternoon how to paint a traditional Tibetan Mandala painting, or the face of Buddha.
• A Tibetan mandala is a way to gather wisdom and compassion and is a balanced geometric composition that evokes the deities.
• You'll discover traditional Tibetan painting, symbolism and philosophy.
• You learn how d.m.v. mathematical calculations Buddha's face to draw and paint.
• You get guidance in translating the acquired knowledge on the canvas.
• At the end of the day you have a beautiful canvas painted by yourself that you can take home.
• The afternoon starts and ends with a special ritual.

Born with a genuine painting talent, Tashi Norbu (1974) works non-stop to preserve his imprint of the Tibetan culture, so dear to him, in contemporary art. Educated as a traditional Tibetan painter, Tashi ended up receiving teachings in the monastery of H.H. the Dalai Lama in Dharamsala, India. He wished though to decipher Western modern art as well. In Ghent Tashi studied Visual Arts at Sint Lucas Academie voor beeldende kunst (Sint Lucas Academy of Visual Arts), as part of a Higher Education study course on Science and Arts. During his four years long study course and while working in the Stedelijk Museum voor Actuele Kunst - SMAK (Municipal Museum of Contemporary Art) in Ghent he was able to intimately admire and actually hold in his hands the most important expressions of contemporary art thanks to the guidance of Jan Hoet. In the meantime Tibetan Buddhist thangkas, mandalas and sutras inspire the political painting refugee Tashi Norbu as much as the expressionistic Art of Robert Rauschenberg and Andy Warhol. Both inspiration sources are intertwined by the artist in his monumental canvas, where Buddha or a reference to him are ever present. Tashi Norbu reflects the contemporary spirit of one world, one peace and individual responsibility for our modern culture in each work produced by his hand. He applies a collage technique typical of the Abstract Expressionism of the 50s, but he glues on his canvas such self absorbing elements that meditation becomes unavoidable while observing his work. It is not the new Yorker hellish society of Rauschenberg and Warhol but the silent equilibrium of Tibet and of H.H. the Dalai Lama that predominates Tashi Norbu’s work.

https://www.shivashantiyoga.com
 


 maandag 13 juni (2de Pinksterdag) in Loon op Zand

Het festival is op maandag 13 juni (2de Pinksterdag) in Loon op Zand van 13.00 tot 17.30 uur.
https://www.wereldwijdloonopzand.nl/ ( world-festival )

 

zaterdag 4 juni Change Your Mind Day 2011

Na de succesvolle eerste editie vindt zaterdagmiddag 4 juni in het Amsterdamse Oosterpark de tweede Europese Change Your Mind Day plaats. In vier tenten kan iedereen dan gratis mediteren onder leiding van ervaren leraren.
Verder zijn er (muzikale) optredens, massages, stands met boeken en cd's en demonstraties yoga en tai chi. De gastvrouw is schrijfster Susan Smit. Niemand hoeft zich te vervelen, en kinderen zijn meer dan welkom!

https://www.changeyourmindday.nl/
Change Your Mind Day

maandag 9 mei 2011 Tibetaanse kunst

Deze avond staat in het teken van Tibetaanse kunst. Er zullen twee lezingen plaatsvinden waaronder een lezing van Ellen Raven, universitair docent kunst en materiële cultuur van Zuid-Azië, Universiteit Leiden en Sjoerd de Vries, gastconservator bij het wereldmuseum Rotterdam en een workshop: Schilderen van een Boeddha.

https://www.voorzieningen.leidenuniv.nl/studium-generale/tibet/9-mei-2011.html

        


 31 maart 2011 Lezing Tashi Norbu Heemstede


De Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu komt een lezing geven over Tibet rituelen in Heemstede.
Tashi Norbu brengt door zijn werk de schoonheid van de Tibetaanse cultuur aan u over. Meer werk van Tashi is te zien op www.tibethouse.nl en www.tashinorbu.be

Datum: donderdag 31 maart
Aanvang: 20.00 uur
https://www.casca-heemstede.nl/ Samstag, 16.4.2011 und Sonntag, 17.4.2011 
Der tibetische Künstler Tashi Norbu zu Gast zur 7.Darmstädter Weitsicht 2011

https://www.weitsicht-darmstadt.de/tashi-norbu/

Ausstellung, Sandmandala, Gesänge, Aktivitäten rund ums Bild…..Tashi Norbu wurde 1974 als Kind tibetischer Flüchtlinge in Bhutan geboren. Nach Beendigung der Schule absolvierte er bei einem der am höchst respektierten Thangka-Maler, Sangye Yeshe, eine Ausbildung in der Kunst der religiösen Malerei. Als Thangka-Maler hat Tashi Norbu unter anderem für das Private Büro Seiner Heiligkeit, 14. Dalai Lama, in Dharamsala gearbeitet. In Belgien hat er vier Jahre lang an der Sint Lucas Akademie für Bildende Kunst studiert. Mit seinen Bildern von außergewöhnlicher Komposition schlägt Tashi Norbu einen einzigartigen Bogen zwischen traditioneller tibetischer Thangkamalerei und moderner Kunst, die den nerv der westlichen Betrachter treffen. www.tashinorbu.beParallel zur Ausstellung seiner Bilder können die Besucher der “Weitsicht” das Entstehen und die anschließende rituelle Auflösung eines Sandmandalas verfolgen. An diesem Wochenende wird der Schutzkreis des Buddha des Mitgefühls, Avalokiteshvara, der durch den Dalai Lama verkörpert wird, im Foyer des Darmstadtiums von mehreren ausgebildeten Tibetern aus unzähligen, gefärbten Sandkörnern gestreut. Am Schluss der Zeremonie am Sonntag gegen 16 Uhr können die Besucher gegen eine kleine Spende einen Teil des Mandalas mit nach Hause nehmen.

Zeitablauf:

Samstag, 16.4.2011:

10:30 Uhr
Zeremonie und Start des Sandmandala auf der Bühne des Vortrag-Beginn vom Vortrag von Dieter Glogowski: „Auf den Spuren des Glücks“, Tara-Mantra Segnung mit Ani Chöing Drolma und tibetischen Mönchen.

13:00 Uhr
Tashi Norbu erklärt im Foyer das Streuen des Sandmandalas.

16:00 Uhr
Tashi Norbu erklärt im Foyer das Streuen des Sandmandalas.

19:00 Uhr
Tashi Norbu erklärt im Foyer das Streuen des Sandmandalas.

Sonntag, 17.4.2011

09:30 Uhr
Im Foyer: Tashi Norbu erklärt im Foyer den weiteren Ablauf des Sandmandalas.

10:30 Uhr
Auftritt von Tashi Norbu und tibetischen Mönchen in der Matinee-Vorstellung „Traumreise Himalaya“.

16:00 Uhr:
Auflösung des Sandmanadals im Foyer.
Verteilen des Mandala-Sandes an die Besucher. (Eine kleine Spende wäre eine schöne Geste an das Ritual)


TIBET-WEEKEND  12 en 13 maart 2011 in De Moer


Tashi Norbu te gast in De Moer, bij partycentrum 't Maoske, Middelstraat 24. Toegang gratis

Zaterdag 12 maart 2011 van 13.00 - 18.00 uur,
met doorlopend:
expositie van schilderijen, kunst- en gebruiksvoorwerpen, maken van zandmandala en Tibetaanse kalligrafie
en om:
14.00 uur: lezing over boeddhisme

Zondag 13 maart 2011 van 11.00 -18.00 uur,
met doorlopend expositie van schilderijen, kunst- en gebruiksvoorwerpen, maken van zandmandala en Tibetaanse kalligrafie
en om:
13.00 uur: workshop * boeddha-schilderen', ingeleid met Tibetaans ritueel
15.30 uur: veiling van een aantal schilderijen van Tashi, door notaris dhr. A. van Grinsven.
Burgemeester Luijendijk opent en sluit de veiling.
Daarna sluit de heer Luijendijk aan het einde van de middag (co. 17.30 uur) het Tibet-weekend of, samen met Tashi, door het wegvegen van de zandmandala volgens een Tibetaans ritueel.

Dit Tibet-weekend wordt mede mogelijk gemaakt door Lier Consultancy BV te
's-Hertogenbosch, verbindend projectmanagementbureau in gebiedsontwikkeling en
infrastructuur (www.lierconsultancy.nl)

* Voor het volgen van de workshop is inschrijven noodzakelijk: kosten 55 euro p.p., inclusief
materialen, koffie, thee, snack. Voor inschrijven of meer informatie kunt u bellen of mailen
naar: Maria van Dun 06 - 836721 22/ e-mail: topsecretarlaat@home.nl

 

 

tulpzondag 27 februari 2011: Workshop Tibetaanse Mandala of Boeddha schilderen

Locatie: Koog aan de Zaan (Pakhuis de Boterton, adres: Zuideinde 136, Koog aan de Zaan).
Deze workshop start om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur.
De kosten bedragen 50 euro p.p., alle materialen zijn hierbij inbegrepen, plus koffie en thee en een kleine versnapering.
Op deze locatie kun je ook een tentoonstelling zien van de schilderijen van Tashi Norbu.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

contact: Maria van Dun
Top Secretariaatsservice Maria van Dun
Regge 13
5172 DM Kaatsheuvel
06-83 67 21 22
e-mail: topsecretariaat@home.nl

ASN : 707570034 Van Dun e/o Van Duren, Kaatheuvel

 

tulp25 januari tot 8 februari 2011: An International Art Project at Bodh Gaya, Bihar (India)

Mandala creation of 20/20 meter square - Buddha enlightend to be-

  

Meer info hier (pdf)

OPEN HUIS 9 PILLARS:

9 steps of transformation from traditional Tibetan art to contemporary art

Zaterdag en zondag,17 en18 december van 12.00 tot 16.00 uur

Confettibuddhavan harte welkom in de nieuwe Contemporary Art Studio.
Tijdens deze dagen is werk te bezichtigen van Tashi Norbu, Karma Phuntsok en Edda Scholz.

9 P I L L A R S
Contemporary Art Studio
PAKHUIS HET BASSEIN
V E E R D I J K 4 1 C (ingang aan achterzijde) 1544 WR WORMER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tibet in Holland op de Kunst 10-daagse in Bergen - Van 21 - 30 oktober

'The Base, the Silver and the Chained' van Tashi Norbu is te bezichtigen op de Kunst 10-daagse te Bergen.
Daarnaast worden enkele van zijn schilderijen tentoongesteld. Tashi Norbu (schilder en beeldhouwer) is een Tibetaanse autonoom kunstenaar die sinds enige jaren in Nederland woont. Opgeleid in Dharamsala als traditioneel Tibetaans Thangkaschilder en in Belgie aan de kunstacademie in Gent, ontwikkelt hij zich steeds meer als contemporary artist. Zijn huidige werk toont altijd de basis van waaruit hij voortkomt - Tibet en het boeddhisme - met sterke invloeden van de westerse kunstvormen en -opvattingen.
East meets West in Bergen aan Zee.
Tashi Norbu zal zijn werk exposeren in de beeldentuin van Edda Scholz-Stam Verspyckweg 7s a. kolonie 1865 BJ Bergen aan Zee Van 21 - 30 oktober Dagelijks van 11.00 - 17.00 uur. Tashi is persoonlijk aanwezig op zondag.


September 14, 2011 through Sep 18, 2011, Staten Island, NY 10306
JACQUES MARCHAIS MUSEUM OF TIBETAN ART presents sand mandala demonstration with Tibetan artist Tashi Norbu

The Museum will be open the entire week from the hours of 12:00 PM - 5:00 PM so that visitors may see the process of creating a mandala.

The word mandala is a Sanskrit word meaning "circle." Mandalas are concentric diagrams with spiritual and ritual significance in both Buddhism and Hinduism. They are used as spiritual teaching tools, for establishing a sacred space, and as an aid in meditation.

Tibetan artist, Tashi Norbu studied traditional Tibetan painting at one of the monasteries of the Dalai Lama in Dharamsala, India and studied at the Art Academy in Belgium. He is an artist in residence at Tibet House Holland and has exhibited his art worldwide.
The Jacques Marchais Museum of Tibetan Art presents the art and culture of Tibet and the Himalayas to a world audience. The Museum is located at 338 Lighthouse Avenue, Staten Island, NY. For additional information, please visit www.tibetanmuseum.org.or or call 718-987-3500.


 zaterdag 4 juni Change Your Mind Day 2011

Na de succesvolle eerste editie vindt zaterdagmiddag 4 juni in het Amsterdamse Oosterpark de tweede Europese Change Your Mind Day plaats. In vier tenten kan iedereen dan gratis mediteren onder leiding van ervaren leraren.
Verder zijn er (muzikale) optredens, massages, stands met boeken en cd's en demonstraties yoga en tai chi. De gastvrouw is schrijfster Susan Smit. Niemand hoeft zich te vervelen, en kinderen zijn meer dan welkom!

https://www.changeyourmindday.nl/


 maandag 13 juni (2de Pinksterdag) in Loon op Zand

Het festival is op maandag 13 juni (2de Pinksterdag) in Loon op Zand van 13.00 tot 17.30 uur.
https://www.wereldwijdloonopzand.nl/ ( world-festival )

 
 zaterdag 5 november 2011 Sneekweek

Sneek Week -Expo- Sand Mandala Creation- Tibet House Holland on Sailing ART-Boat
https://yogasneek.nltulpZaterdag 18 december 2010 Kerst in Pakhuis de Boterton!! 
12.00u:
officiële opening door Tibetaanse kunstenaars van Tibet House Holland
12.30u - 18.00u: rondleiding Tibethouse expositie van bekende Tibetaanse Kunstenaars Tashi Norbu, Karma Phuntsok (Australia), Puntsok Tsering (Duitsland) mede kunstenaars van 'TIBET ART NOW' - On the Treshold of a New Future for Tibet 2009 en privecollectie met o.a. Anton Heyboer (Ned) en Poggeschi (Italie).

13.00u - 18.00u: workshops Boeddha painting
13.00u - 18.00u: vrije inloop voor kerstverkoop en diverse activiteiten!!!
13.00u - 18.00u: vervaardigen zandmandala door Tibetaanse kunstenaars

U kunt het maken van onze Tibet House Holland zandmandala hier bekijken.
 tulpzondag 28 november 2010 Een dag Tibet

www.thomasoosterhout.nl

Een dag Tibet
Zondag 28 november: Rondleiding, workshop, lezing en rituele sluiting van de tentoonstelling
De tentoonstelling wordt afgesloten met een tweede Tibetaanse dag. Om 12.00u leidt Tashi nog één
keer de bezoekers door de tentoonstelling en geeft uitleg. Om 12.30u voeren Tashi en zijn medewerkers
een sluitingsritueel uit.
De zandmandala wordt afgemaakt en na een ritueel, weggeveegd om de tijdelijkheid van alle bestaan te
benadrukken. In de middag kunt u een unieke workshop mandalatekenen volgen of luisteren naar een
lezing van Lama Zopa.

Lezing door Lama Zopa
De essentie van het Tibetaans Boeddhisme
De essentie van het Boeddhisme is een blijvende staat van geluk voor onszelf en anderen. Maar hoe kom je daar? Kun je dat in onze huidige jachtige tijd nog wel bereiken?
Lang geleden leidde prins Siddhartha, de latere Boeddha, een gelukkig en luxe leventje. Toen hij echter toch in aanraking kwam met ziekte, ouderdom en dood, stelde hem dat voor een heel fundamentele vraag: ‘Wat heb ik aan alle materiële comfort als alles in essentie lijden is?’
Daarop begon hij aan zijn zoektocht naar bevrijding van alle fysiek en mentaal lijden. Hij ontdekte dat de oorzaak van ons lijden onze verstorende emoties zijn, en het verkeerd ‘kennen’ van onszelf en de wereld om ons heen.
Geshe Ngawang Zopa, staat in een lijn van leraren die de inzichten van de Boeddha doorgeven. Zijn lezingen worden gekenmerkt door eenvoud, toegankelijkheid en praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven. Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar die ook tot een levende ervaring te maken.
Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout
Datum: zondag 28 november, 14.00 - 15.30u

 

tulpzondag 10 oktober Festival BOS TV (Amsterdam - buddhist film festival) Pathé Tuschinski.

Affiche Tibetaans Filmfestival

www.bffe.org

tulp22 oktober tot 28 oktober 2010 Himalaya film festival NY

Himalaya film festival

tulpzaterdag 6 november 2010 Worksop Buddha painting, Sand mandala

Thomas Oosterhout

www.thomasoosterhout.nl

 

tulpzaterdag 13 november 2010 Utrecht OPEN DAG STICHTING BODHISATTVA
Boeddhisme als levensfilosofie

Plaats: Utrecht, Gerrit Rietveld College, Winklerlaan 373 Tijd: 10.00 tot 16.00 uur Op zaterdag 13 november a.s. is er een open dag van de Stichting Bodhisattva. Het verheugt ons om op deze dag twee bijzondere Tibetaanse gasten te verwelkomen, te weten onze gastleraar Lama Karta en de thangkaschilder Tashi Norbu. Lama Karta zal in de middag een puja voor de vrede houden en een lezing geven met als titel: Het bereiken van de vrijheid in de geest. Het woord puja betekent ceremonie of ritueel. Lama Karta zal dit eeuwenoude Tibetaanse offerritueel, waarbij bloemen, spijzen en andere voorwerpen worden gebruikt voor ons uitvoeren. Bent u geïnteresseerd in de k unst van het maken van een zandmandala , dan moet u beslist naar onze open dag komen. Behalve het exposeren van zijn schilderijen zal Tashi Norbu and co-tibetan Artists een zandmandala maken. Een zandmandala is een symbolische weergave, gemaakt van gekleurd zand, van een zuivere wereld. Het is de omgeving die een Boeddha, een volledig verlicht wezen, ervaart. Een zandmandala drukt uitsluitend heilzame, positieve dingen uit en staat geheel in het teken van het welzijn van iedereen, ongeacht cultuur, leefwijze of religie. In het Tibetaans Boeddhisme wordt ervan uitgegaan dat zelfs het kijken naar een zandmandala een positieve invloed heeft op de toeschouwer. U bent van harte welkom.
Voor een gedetailleerd dagprogramma en verdere informatie kunt u terecht op onze website: www.stichtingbodhisattva.eu of u kunt bellen naar het secretariaat 06-28373039 of 06-23826039

https://www.stichtingbodhisattva.nl/pagina36.html
https://tuindorpoost.nl/persberichtopendag.html

   

tulpzondag 14 - 28 november 2010 Creation of Sand Mandala ( www.thomasoosterhout.nl )

www.thomasoosterhout.nl

 

'Jezus en Boeddha gaan hand in hand'

OOSTERHOUT - Vier Tibetaanse monniken, verbonden aan het Tibet House Holland gaven gisteren in de Mariakerk in Oosterhout een kijkje in de keuken van hunkunst en cultuur.

Dat gebeurde in het kader van de maand van Tibet.De Mariakerk was omgetoverd tot tentoonstellinghal. Overal hangen er kleurrijke schilderijen. Tashi Norbu legt bij een van de schilderijen de connectie tussen Boeddha en de moderne wereld uit. Boeddha is afgebeeld met een laptop. "Vroeger moesten mensen boodschappen te paard gaan brengen. Vandaag de dag heb je e-mailverkeer. Ook binnen het boeddhisme worden moderne technieken gebruikt." Het hoogtepunt in de Mariakerk is het zandmandalaritueel. Met gekleurde zandkorrels geven de monniken een symbolische weergave van een zuivere wereld waarin iedereen gelukkig is en geen lijden ondergaat. Het is de omgeving die een Boeddha, in het boeddhisme een volledig verlicht wezen, ervaart.Man in het woord mandala betekent ziel en dala betekent het omhulsel ervan. De mens heeft een ziel en het lichaam is de omhulsel ervan. Het tekenen van een mandala is een meditatieproces. Je begint bij de kern, de ziel, en dan wordt het verder uitgebouwd. De mandala die de monniken gisteren hebben gemaakt is bedoeld voor Oosterhouters. Hij heeft de vorm van een lotus. De kleuren symboliseren de vier elementen van de aarde: water, lucht, vuur en aarde. Bezoekers kijken gefascineerd toe. Een van hen, een oudere heer, ziet dit voor het eerst. "Het is echt precisiewerk. Je moet er wel geduld voor hebben." Zijn vrouw merkt op dat ze het niet zou kunnen doen, want 'het kost te veel tijd.' Maar wat heeft de katholieke kerk met deze leer? "Het christendom en het boeddhisme liggen dicht bij elkaar als we het over compassie hebben. Wat dat betreft kunnen Jezus en Boeddha elkaar de hand schudden", zegt pastoor Henny van Hattum.

Over twee weken, op 28 november, wordt de mandala kapot gemaakt en aan de natuur teruggegeven. Het zand zal worden uitgestrooid over het water.


Tibet in Sneek:

Kleinzand 151 Sneek - meer info hier (pdf)

Zaterdag 11 september 2010
12.00u: officiële opening door Boeddhistische monniken
12.30u - 18.00u: rondleiding Fysio4U en expositie Tashi Norbu
13.00u - 18.00u: workshop Boeddha painting
13.00u - 18.00u: vrije inloop voor gratis workshops yoga en meditatie, stoelmassage, voetreflexmassage en SFMA-screening
13.00u - 18.00u: vervaardigen zandmandala door Boeddhistische monniken

Zondag 12 september 2010
12.30u: Tibetaanse ceremonie
13.00u - 18.00u: rondleiding Fysio4U en expositie Tashi Norbu
13.00u - 18.00u: workshop Mandala painting
13.00u - 18.00u: vrije inloop voor gratis workshops
yoga en meditatie, stoelmassage,
voetreflexmassage en SFMA-screening

Zaterdag 18 september 2010
13.30u: veiling schilderijen Tashi Norbu
16.00u: zandmandala ceremonie

Zondag 19 september 2010
13.30u - 14.30u: Global Mala yoga

11 -18 september 2010
Expositie van de schilderijen van Tashi Norbu

 

Swami Suddhananda visits Amsterdam 29 July

Swami SuddhanandaSwami Suddhananda visits Amsterdam 29 JulyThis summer we will close the season with a very special event.
On July 29 our beloved teacher from India, Swami Suddhananda will visit Amsterdam for the first time on his European tour. Swamiji is a great yogi and vedanta who tours globaly and wrote more than 80 books.

Click here to learn more about Swami Suddhananda.

Swamiji will teach at the yoga school at 19.00 about his favorite topic: Selfknowledge. It will be an unique opportunity to receive this teaching directly from the source.
After the teaching Swamiji will answer questions of the audience.
The fee for the teaching will be based on a donation that will be handed to the Samvit Sagar Trust Fund in Chennai for its good work, schools, Ashrams and orphan homes.
We will organize a special day around this event with:
 

Tashi Norbu and Tibet Art Movement painting workshop
Tibetan Art of Painting; Buddha painting workshop: 13.00-18.00
Our friend and welknown Tibetan artist, Tashi Norbu organizes a 1 afternoon introduction Buddha face painting workshop in the Yoga school.
Are you interested and would you like to learn how to do it yourself! It is absolutely possible in 1 afternoon! Because of Tashi’s way of teaching you’ll learn quick and easy how you can create such a beautiful Buddha face painting yourself. There’s no experience needed. Enroll now!

What will be taught?

1.Getting acquainted with the Traditional Tibetan art of painting, symbolism and philosophy
2.How to draw and paint Buddha's face according to geometric measurements
3.First you’ll learn how to draw it and then you’ll be given the skills to put in right on canvas.

Fee is € 45,- for the painting workshop including materials, canvas and snacks!!

So the schedule for Tuesday 29 july is:
13.00 arrival for the painting workshop
15.00 break for tea and snacks
18.00 Green Tara Ritual
19.00 Teaching of Swami Suddhananda
20.00 Break
20.15 Question and answer
21.00 Closing ceremony


We would love to see you all at this event!
Please r.s.v.p. by email for the painting workshop and/or Swamiji’s Satsang:


point 19 April 2010 – 19 June 2010
Exhibition at the Himalaya Bookstore Amsterdam
Warmoesstraat 56 Tel:+31 (0)20-6260899 www.himalaya.nl

point 29 and 30 May 2010
Tibet in Roosendaal
Saturday 29 may Official Opening,
Tashi Norbu Art PP
Presentation,
Tibetan Lunch,
PaintingWorkshop,
Film: Kundun,
Closing ceremony
Sunday 30 may
Tibetan Green Tara Ritual,
Exhibition,
Lunch,
14 h
Teaching Lama Amnyi Trulchung Rinpoche
Workshop Sabine and Yvonne
www.spiritinroosendaal.nl

Pster Roosendaal

point Tibetan Ritual for the New Opening of Urban Yogi Spiritual Center
Date : Friday 14 May 2010
Time : 19.00 on
Location : Anjeliersstraat 46 1015 NH Amsterdam
Contact : www.urban-yogi.com +31(0)653 623 811

 

point Teachings with Amnyi Trulchung Rinpoche

Date : Sunday April 18 2010
Time :
11.00–16.00
Teaching: Practical Mind - An Intelligent Approach to Happiness
Cost : Euro 40,00 (Tibetan Lunch included)
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam
Contact : Phone +31 643 119 269 E-mail: info@tibetartmovement.com

Amnyi Trulchung Rinpoche is a friendly and understanding teacher of Tibetan Buddhism, thoroughly trained and deeply committed to a life of compassionate action. All are welcome to bring their doubts and hopes, their intelligence and wisdom.

Practical MindAmnyl Trulchung Rinpoche
An Intelligent Approach to Happiness

Do you ever think, "If I had more money I would be happier" or "If I were better looking or smarter, or more famous or more successful..."
Our habit is to believe that external things or alternative ways of life will bring happiness or at least, guard against sadness. Yet a little thought will show that when the mind is unhappy, wealth, adulation, intelligence or beauty don’t help. From Howard Hughes, through Elvis to Michael Jackson we see clear evidence that these kinds of external circumstances cannot protect us from unhappy states of mind.
The reverse is also true. When we have a happy mind, then a cool glass of water or the air we breathe can be enough. With a happy mind, we don’t need anything else.
The question Rinpoche will explore in this talk is, “What truly gives rise to happy states of mind” The answer does not require belief but instead, a willingness to apply honest enquiry to all our experiences.

header1

point Tibet Art Movement in Weesp

Date : Friday 23 till Sunday 25 Oct 2009
Program:
23 October 18.00 Opening with Tibetan ritual
24 & 25 October 11.00 – 22.00 Tibet Art Expo by Tashi Norbu, Tenzin (clickable) and Ngawang (clickable)
& Photo Installation Ode to Yeshe Dawa (clickable) by Peter Rokven and Simonetta Ronconi

24 October 13.00 – 18.00 How to paint a traditional Tibetan Buddha face in one afternoon with Tashi Norbu (clickable)
24 October 19.00 – 20.00 Introduction to Mediation with Suze Weitjens (clickable) www.vlwadvocaten.nl
25 October 11.00 – 12.00 Book presentation Give yourself Abundance by Sup-Hee (clickable) www.suphee.com
25 October 14.00 – 17.00 Teaching from Tibetan Lama “Geshe Ngawang Zopa” (clickable) www.boeddhasgompa.nl with Interpreter Acharya Kelsang Norbu, Tibetan Language Teacher for Tibet Art Movement https://www.tibethouse.nl/kalsang.htm

Location : Synagoge van Weesp, Weesperplein, 3 Weesp
Contact : Phone +31 643 119 269 E-mail: info@tibetartmovement.com

point Private exhibition Tibet Art Movement in “Het Hogeland” Utrecht

Date : Saturday 14 March – September 2009
Open : daily 10.00 -18.00
Private exhibition: Tashi Norbu and Paul Hilkens
Location : Het Hogeland, Utrecht
Contact : Phone +31 643 119 269 E-mail: info@tibetartmovement.com

point TIBET: the Art of Peace - Exhibition

Date : 3 tot 26 juli 2009
Open :
op donderdag t/m zondag van 13.00 -18.00 uur
Exhibition: Paul Hilkens, Tashi Norbu, Peter Rokven en Simonetta Ronconi
Location : ABC TREEHOUSE - VOETBOOGSTRAAT 11 - 1012 XK AMSTERDAM
Contact : Phone +31 643 119 269 E-mail: info@tibetartmovement.com

more info here: (clickable)

Tibet Art Movement presents

Tibet Art Now

An exhibition of contemporary art by foremost Tibetan artists living in exile, in combination with art works of European artists inspired by Tibet.

The exhibition will be held from 3 June till 6 July 2009 and is in celebration of the visit of His Holiness the Dalai Lama to The Netherlands.

Prominent Tibetan contemporary artists will participate to Tibet Art Now - Gonkar Gyatso (UK), Losang Gyatso (USA), Karma Phuntsok (Australia), Tashi Norbu (Netherlands), Namgyal Dorjee (USA), Tharphen Lingtsang (Netherlands), Puntsok Tsering (Germany) – together with artists inspired by Tibet: Elke Hessel (Germany), Rosemarijn Dissen and Paul Hilkens (Netherlands).

03 June 2009 6 pm - 8 pm Festive opening of Tibet Art Now
09 June 2009 7 pm - 9 pm Lecture on Tibetan Contemporary Art by Tashi Norbu and Karma Phuntsok
10 June 2009 3 pm - 5 pm Children’s afternoon Colouring pages and lemonade
17 June 2009 3 pm - 5 pm Children’s afternoon Colouring pages and lemonade
21 June 2009 3pm - 5 pm Lecture on Tibetan Art and mini workshop by Tharphen Lingtsang
05 July 2009 3.30 pm - 5.30 pm Lecture on Tibetan Art by Gonkar Gyatso
05 July 2009 5.30 pm - 8 pm Festive celebration of H.H. the Dalai Lama 74th birthday and closing of Tibet Art Now exhibition
06 July 2009 Last day


For more info please check www.tibethouse.nl/tan

For Tibet Art Now catalogue see (clickable)


Opening hours
Monday 1 pm – 6 pm and Tuesday – Sunday 10 am - 6 pm

in Temple, Prins Hendrikkade 20-21 in Amsterdam; opposite Central Station.

 

point Learn how to paint a Buddha in one day

Date : Saturday 9 May
Time : 10.30–17.00
Workshop : Learn how to paint a Buddha in one day by Tibetan Painter Tashi Norbu
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam

Tibetan artist, Tashi Norbu organizes a 1 day introduction Buddha painting workshop, next to the regular 3 monthly Traditional Tibetan Buddha Painting course. Are you interested and would you like to learn how to do it yourself! It is absolutely possible in 1 day! Because of Tashi’s way of teaching you’ll learn quick and easy how you can create such a beautiful Buddha painting yourself. There’s no experience needed. Enroll now!

What will be taught?

- Getting acquainted with the Traditional Tibetan art of painting, symbolism and philosophy
- How to draw and paint Buddha's face according to geometric measurements
- First you’ll learn how to draw it and then you’ll be given the skills to put in right on canvas.

point Mindfullness – an evening with Tulku Lama Lobsang

Tulka Lama LobsangDate : Friday 8 May
Time : 19.30-22.00
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam

more info here: (clickable)

Tulku Lama Lobsang is jong, energiek en humoristisch. Hij is een eigentijdse Tibetaanse Boeddhistische leraar die door voorname lama's werd ingewijd in de oeroude Tibetaanse tradities. Daarnaast kreeg hij een opleiding tot Tibetaanse arts. Sinds 2002 reist hij 11 maanden per jaar de wereld over om lezingen en cursussen in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Europa te geven

point Patience - The antidote to anger

Amnyi Trulchung RinpocheDate : Sunday 10 may
Time : 11-13 and 14 - 16
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam (Oibibio)

more info here: (clickable)

Teachings with Amnyi Trulchung Rinpoche
Patience is a gentle skill. Like all skills, we need to practice if we hope to be good at it. When we are offended or mistreated, our habitual response, too frequently, is to meet the negative with more negative. We lash out verbally or physically or else we hold a hurt resentment inside. Our feelings of anger are painful and give way to more hurt-remorse, guilt, confusion and anxiety. The way to counteract anger is to change our habits and develop patience. Over the weekend, Amnyi Trulchung Rinpoche will help us discover, through observation and analysis of our own experience, compelling reasons why we should develop patience. Step by step we can learn how to develop it and lay the foundations of a happy life.

point Stichting Bridge Fund and Tibet Art Movement in De Duif, Amsterdam

Date : 18 April 2009
Exhibition and Opening Tibetan Green Tara ritual for the fundraising dinner organised by the Stichting Bridge Fund devoted in particular to Braille Without Borders in Tibet
Location : De Duif, Prinsengracht 754, Amsterdam

point Teaching on “Green Tara Meditation for Peace and Happiness”  by Geshe Ngawang Zopa

Date: 5 April 2009
Program:
11.00 – 13.00 hrs       Introduction to Buddhist meditation Techniques 
13.00 -  14.30hrs       Lunch (Tibetan lunch buffet)
14.30 – 16.30 hrs       Practical meditation session; Question and Answer

Rinzin DorjeeLocation: Temple, Prins Hendrikkade 20-21, Amsterdam 

more info here: (clickable)

Introduction
By Meditation practice, one can get his reflexive mind into a deeper state of relaxation or awareness. Meditation is recognized as a component of many religions, and has been practiced since antiquity also outside religious traditions. Practice of meditation may have various emphasizes with different goals such as an achievement of a higher state of consciousness, greater focus, creativity or self-awareness, or simply a more relaxed and peaceful frame of mind. Therefore, this ultimately leads the practitioner to find a sense of relaxation and peace within himself. Green Tara is a female compassionate Bodhisattva who helps us to realize the very nature of ourselves. She is also known as the "mother of liberation" and she represents the virtues of success in work and achievements. The feminine energy of Tara is necessary for both men and women to bring about a positive change in the mind and heart and become aware of the divine presence that lies within us. Therefore, Green Tara meditation practice can develop certain inner qualities and understand outer, inner and secret teachings about compassion and emptiness.

point Tibet Art Movement op Beurs voor Zorg en Vrije tijd in Buitenveldert

Date: Friday 6 March 2009
Time: 10:00 – 16:00
Program: e.g. Tibetaans Groene Tara ritueel door Tibet Art Movement in de kleine sportzaal (15:00 -16:00)
Location: MFC adres: A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

more info here: (clickable)

point Tibet Art Movement in Theater De Schuur, Zevenbergen

Date: 28 February - 1 March 2009
Time: 13:00 – 17:00
Program: TAM Expo and Closing ceremony (16:00 – 1 March) onder de auspiciën van de Stichting Cultuur Moerdijk en de Tibet Support Groep Nederland
Location: Kerkstraat 23, Zevenbergen

point Losar - Tibetan New Year Celebrations

Date : 25 February 2009
Time : 18:00 – 21:00

Program:

18:00 - 18:30 Receptions of guests with refreshments

Ritual part:
18:30 – 18:50 Tibetan rituals and prayers for World peace
18:50 – 19:15 Offering Khata to the portrait of HH Dalai Lama
19:15 – 19:30 Losar/prayer to His Holiness the Dalai Lama/Tshad
med yon tan prayer (with melody by all participant).

20:30 - 21:00 Closing ceremony

Location : Temple, Prins Henddrikkade 20-21, Amsterdam

point Himalaya Film Festival

Date : 14 and 15 February 2009
Time : 9.30 - 24.00
Official Tibetan opening ceremony and Tibet Art Movement Exhibition
Tibet Art Movement will also provide traditional Tibetan food
Location : De Griffioen, Uilenstede 106 1183 AM Amstelveen (Amsterdam)
more info: www.himalayafilmfestival.nl

point Short introduction to Tibetan Buddhism and Tara PujaLama Geshe Konchig Lhundup

Date : 25 January 2009
Time : 10.30 – 12.30 (Introduction)
14.00 –16.00 (incl. Tara Puja)
Lecture :Short Introduction to Tibetan Buddhism and Tara Puja by Lama Geshe Konchig Lhundup
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam (Oibibio)

more info here: (clickable)

point Buddhist Dream Yoga

Date : Saturday 20 December 2008
Time : 10.00 - 17.00
Worskhop : Buddhist Dream Yoga by Meditation Master Rinzin
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam (Oibibio)

more info here: (clickable)

point The five smiles of Buddha for happinessRinzin

Date : 19 December 2008
Time : 19.00 - 21.00
Lecture : The five smiles of Buddha for happiness by Meditation Master Rinzin
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam (Oibibio)

more info here: (clickable)
or here on the site of Happinez

point Presentation of the film Leaving Fear Behind

Date : 8 December 2008
Time : 19.30 - 22.00
Movie : Leaving Fear Behind with Guestspeaker Palden Gyatso
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam (Oibibio)

more info here (clickable)

Leaving Fear Behind is a heroic film shot by Tibetans who longed to bring Tibetan voices to the Beijing Olympic Games. The footage was smuggled out of Tibet under extraordinary circumstances. The filmmakers were detained soon after sending their tapes out, and remain in detention today. www.leavingfearbehind.com

Guestspeaker Palden Gyatso is the most famous Tibetan political prisoner. He was tortured in Chinese concentration camps for over 33 years. Palden Gyatso will be in Temple, to introduce the movie and give comments on it since he went through a similar experience.

This will be a very special evening, in the context of the Day of the Human Rights on Wednesday 10 December. This evening is powered by Tibet Support Group and International Campaign for Tibet.

point Healing the heart and transforming the mind

Rinzin Dorjee

Date : 15 October 2008
Time : 19.00 - 21.15
Lecture : Healing the heart and transforming the mind by Meditation Master Rinzin
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam

point Lojong Buddhist Mind Training

Date : 25 October 2008
Time : 10.00 – 17.00
Workshop : Lojong Buddhist Mind Training by Meditation Master Rinzin
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam

Meer info vind je hier.

point Green Tara, the emanation of skilful means and active compassion

Tulku Sonam

Date : 13 September 2008
Time : 14.00 – 16.00
Lecture : Green Tara, the emanation of skilful means and active compassion by Lama Tulku Sonam Choedup Rimpoche
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam

more info here: (clickable)

point The 37 practices of a bodhisattva of action, principle of cause and effect

Date : 6 September 2008 (Open days Temple 6&7 Sept 2008
Time : 14.00 – 16.00
Lecture : The 37 practices of a bodhisattva of action, principle of cause and effect by Lama Tulku Sonam Choedup Rimpoche
Location : Temple, Prins Henddrikkade 20 - 21, Amsterdam

point OPEN DAG TEMPLE 6 - 7 September 2008

 

point TIBET LECTURE zaterdag 13 september 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo

 

Past activities

punt The 37 practices of a bodhisattva of action - Lama Tulku Sonam - Open Days Temple
6&7 Sept 2008

punt Green Tara - Lama Tulku Sonam
13 Sept 2008
Healing the heart and transforming the mind Meditation Master Rinzin
15 Oct 2008

punt Lojong Buddhist Mind Training Meditation Master Rinzin
25 Oct 2008

punt Leaving Fear Behind 8 with Palden Gyatso
Dec 2008

punt The five smiles of Buddha for happiness Meditation Master Rinzin
19 Dec 2008

punt Buddhist Dream Yoga Meditation Master Rinzin
20 Dec 2008

punt Short introduction to Tibetan Buddhism and Green Tara Puja
25 Jan 2009

punt Himalaya Film Festival Date :
14 and 15 February 2009

punt Losar - Tibetan New Year Celebrations 25 February 2009

punt Tibet Art Movement in Theater De Schuur, Zevenbergen
28 February - 1 March 2009

punt Tibet Art Movement op Beurs voor Zorg en Vrije tijd in Buitenveldert
Friday 6 March 2009

punt Teaching on “Green Tara Meditation for Peace and Happiness”  by Geshe Ngawang Zopa -: 5 April 2009

punt Private exhibition TAM in “Het Hogeland” Utrecht
14 March – 3 October 2009

punt Bridge Fund and TAM in De Duif, Amsterdam
18 April 2009

punt Patience - The antidote to anger by Amnyi Trulchung Rinpoche
10 May 2009

punt Mindfullness – an evening with Tulku Lama Lobsang
8 May 2009

punt Learn how to paint a Buddha in one day with Tashi Norbu
9 May 2009

punt TAM “Life and Death teaching“ in Het Hogeland Utrecht
by Lama Geshe Konchok Lhundup
xxiii.May 2009

punt TIBET ART NOW Exhibition Temple Amsterdam
3 June – 6 July 2009

punt TIBET: the Art of Peace - Exhibition in ABC Treehouse Gallery Amsterdam
3 – 26July 2009

punt Learn how to paint a Buddha in one day with Tashi Norbu
5 September 2009

punt Finissage TAM in “Hogeland” Utrecht
3 October 2009

 

TAM